Kahden kodin koti-ikävä

Ehdittiin olla Bangkokissa kaksi ja puoli kuukautta, kun tuli aika lähteä ensimmäiselle visiitille Suomeen. Matkan tärkein syy oli rakkaiden ystävien häät, mutta olihan se myös loistava tilaisuus päästä viettämään aikaa meidän koiran, ystävien ja perheen kanssa. Olin jo etukäteen tosi innoissani, että pääsisin Suomeen käymään ja täytyy sanoa, että nautin tällä reissulla Suomen kesästä ehkä enemmän kuin koskaan. Nytkö sitä sitten alkaa haaveilla Suomessa asumisesta, kun on vihdoin muuttanut unelmiensa kaupunkiin Thaimaahan?

Ihana kesäinen Suomi

Suomi otti meidät avosylin vastaan. Oli kesäkuuksi poikkeuksellisen kiva keli, luonto oli käsittämättömän vihreä, vaikka kuulemma ennen kuin me tultiin ei ollut satanut kuukauteen, ja ilma niiiin raikasta. Siis oikeasti, en ole Bangkokissa asuessa tajunnut kuinka tunkkaista ilma täällä onkaan (yhdistelmä saasteita ja trooppista kosteutta), mutta heti Suomessa eron tunsi todella selvästi. Siellä oli niin helppo hengittää!

Kaupassa käynti Suomessa oli silkkaa juhlaa. Oli valtavat valikoimat kohtuuhintaisia juustoja, hyllyt täynnä hyvää leipää, metreittäin jäätelöaltaita ja maailman paras karkkivalikoima. Ja Oatlyn iKaffe-kauramaitoa, joka tekee kahvista täydellistä ja sitä on täällä ollut iso ikävä! (Valitettavasti tämä ei ole sponsoroitu mainos, mutta Oatly, jos olet kuulolla, lupaamme levittää iKaffen ilosanomaa Bangkokissa, jos lähetätte sitä meille tänne.) Suomalaiset supermarketit ovat kyllä sellaisia yltäkylläisyyden keitaita että oksat pois.

Herkuttelun lisäksi pääsin hamstraamaan kaikenlaisia kosmetiikka- ja hygieniatuotteita, joihin olen fiksaantunut ja joita ilman en tule toimeen. Luulisi, että Bangkokin kokoisesta miljoonakaupungista löytyisi kaikkea, mutta eipäs vaan löydy.

Kaksi koiraa juoksee toisiaan vastaan niittypolulla.
Juhannusta käytiin juhlimassa Tammisaaressa.

Oli ihan super ihanaa nähdä ystäviä ja vanhoja työkavereita. Pitkästä aikaa pääsi juttelemaan ihmisten kanssa, jotka tuntevat sut hyvin ja jakavat saman kielen ja kulttuurin. Vaikka uusiin ihmisiin tutustuminen on matkustelussa ja ulkomailla asumisessa ihan parasta, niin onpa se myös ihanaa kun on sellaisia ihmisiä, joiden kanssa voi skipata small talkin.

Kaiken kruununa oli Suomen luonto, jota arvostaa yllättävästi paljon enemmän, kun elää vähän aikaa kaupungissa, jossa luonto on läsnä lähinnä kadun varsille istutettujen pensaiden muodossa. Helsinki tuntui kaikkine vihrealueineen yhdeltä isolta puistolta.

Kaiken tämän ihanuuden keskellä aloin jo miettiä, että jopas tämä Suomi onkin kiva ja helppo maa ja niin, miksikäs me muutettiin täältä pois…

Ikävä Bangkokin kotiin

Kunnes sitten toisella viikolla aloin jo vähän ikävöidä meidän Bangkokin kotia. Mietin, miten kiva on taas mennä syömään johonki meidän suosikkiravintoloista ja nähdä kavereita. Aloin haaveilla, miten tulevana talvena voisimme ehkä matkustaa jollekkin Thaimaan ihanista saarista ja joku viidakkoretkikin houkuttelisi. Sitä ennen täytyy vähän laittaa kotia, ehkä ostan parvekkeelle sen haaveilemani palmun…

Tällä hetkellä tuntuu hyvältä asua Bangkokissa. Täällä on vielä valtavan paljon asioita tekemättä ja kokematta, paljon alueita koluttavana ja seikkailuja seikkailtavana. Mulla on hirmu vahva fiilis siitä, että tää on se kaupunki, jossa meidän kuuluu nyt olla. Mutta samalla tuntuu hyvältä, että ennen pitkää me palataan Suomeen. Sielläkin on aika kivaa.

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Navigate