Mangoja ja torakoita

Viime aikoina olen ajatellut…

Mangoja

Mangokausi on parhaimmillaan ja voi että ne on hyviä! Voisin syödä niitä kilokaupalla, joka päivä. Vähän aikaa sitten käytiin ruokaostoksilla lähimmässä isossa marketissa ja laskin, että siellä oli myynnissä kymmentä erilaista mangoa. Kymmentä! 

Mangoja ja muita hedelmiä voi ostaa valmiiksi pilkottuna katukojuista ja myös jotkut ruokakaupat (kuten edellä mainittu) tarjoavat hedelmien kuorimis- ja pilkkomispalvelun. Arvostan tätä kovasti, koska esimerkiksi juuri täydellisen kypsän ja mehukkaan mangon saattaminen syömäkuntoon on sottaista puuhaa.

Ukkosta

Bangkokissa eletään kuumaa kautta, joka kääntyy hiljalleen tuossa kesä/heinäkuussa sadekaudeksi. Tällä hetkellä tämä tarkoittaa noin 32-35 asteen paahtavia päivälämpötiloja ja epävakaata säätä. Kunnon ukkosia ja niiden mukana tulevia rankkasateita on nyt ollut muutaman kerran viikossa. Sinänsä kunnon sade tulee toisinaan tarpeeseen: se puhdistaa ja raikastaa kuuman ja tunkkaisen ilman. Mutta kun ukkonen iskee juuri silloin, kun pitäisi lähteä töistä kotiin tai ulos syömään, kiristää se hermoja. Vettä nimittäin tulee todellakin paljon eikä siinä oikein auta kuin odottaa.

Torakoita

Torakat on raivostuttavia ja yököttäviä ja niitä on Bangkokissa paljon. Ainakaan toistaiseksi meillä ei onneksi ole niitä asunnossa näkynyt, mutta kaduilla kyllä. Varsinkin pienemmillä kujilla pimeän tultua.

Yksi ilta päätettiin käydä muutamalla oluella ja mentiin erääseen kivan näköiseen kuppilaan. Jossain kohtaa siinä sitten tuli tarve käydä vessassa. Aukaisin naisten vessan oven ja lattialla suoraan pöntön edessä möllötteli valtava pulska torakka, joka ei korvaansa (tai tuntosarviaan) lotkauttanut kun yritin tömistellä sitä tiehensä. Torakka 1 – Tintti 0. Päätettiin vaihtaa baaria. Istuin vielä hetkeksi alas odottamaan, kun Juhana meni maksamaan laskun, ja sen viiden minuutin aikana jalkojeni ohi juoksi neljä torakkaa. Voi yrjö.

Myös rottia on meidän kotikadulla enemmän kuin riittävästi. Iso syy siihen on roskakatos, joka on oikein rottien lemmenpesä. Melkein roskakatosta vastapäätä on pieni ruokapaikka, jonka pitäjiä ei näytä paljon haittaavan, että rotat juoksee siinä ympäriinsä.

Ystäviä

”Oletteko onnistuneet löytämään Bangkokista uusia ystäviä?”, kysyi eräs jenkkityttö, kun keskustelimme, millaiseksi olemme elämän Bangkokissa kokeneet ja mitä kaipaamme kotoa. Jouduin toteamaan, että eipä juuri. Jaoimme turhautumisen siitä, miten täällä kyllä tapaa usein kiinnostavia ihmisiä, mutta tuttavuudet jäävät pääasiassa yhteen tai kahteen iltaan. Joko toinen on Bangkokissa vain hetken lomalla tai sitten asuu täysin toisella puolella tätä valtavaa kaupunkia ja yleisesti hengaa ihan eri paikoissa kuin itse.

Meillä on täällä kaksi hyvää ystävää ja muutamia kavereita, joita tulee nähtyä lähinnä viikonloppuisin. Lisäksi kahden työkaverin kanssa ollaan nyt käyty pari kertaa kaljalla. Huomaan kuitenkin kaipaavani ympärilleni lisää ihmisiä. Erityisesti sellaisia, jotka olisivat meidän kanssa samanlaisessa elämäntilanteessa.

Koska uusia ystäviä ei tunnetusti saa kotona istumalla, olemme ensi perjantaina menossa meidän ensimmäiseen Meetup-tapahtumaan Bangkokissa. Viime syksynä Lissabonissa käytiin muutamassa  vastaavassa ja kokemukset olivat ihan positiivisia. Odotan mielenkiinnolla, millaista porukkaa tuonne saapuu.

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Navigate