Ensivaikutelma Chiang Raista

Keskiviikkona pakattiin kimpsut ja kampsut, ja otettiin taksi Don Muangin lentokentälle. Suuntana Chiang Rai Pohjois-Thaimaassa.

Lähtöfiilis oli ainakin omalla kohdalla jotenkin vähän aneeminen. Olisin voinut vallan tyytyväisesti vaan jäädä seuraavaksi pariksi viikoksi Bangkokiin. Mutta, kun kerran oli tullut suunniteltua reissu pohjoiseen, niin kai sinne oli lähdettävä. Onko tämä vain alkuväsymystä? Vai enteileekö tämä nyt sitä, että jonkinlainen reppureissaamisen aikakausi on ajanut meidän ohi?

Yllätys lentokentällä

Jotain pientä ylimääräistä jännääkin piti lähtemiseen myös toki liittyä. Don Muangin kentällä oltiin tsekkaamassa itseämme lennolle, kun meille ystävällisesti kerrottiin, että ruumaan menevässä laukussa ei saa olla mitään pattereita. Mitä hittoa nyt taas? Siinä sitten revittiin rinkat auki, ja siirrettiin kaikki ilmailuturvallisuutta uhkaava elektroniikka käsimatkatavaroihin. Koska siellähän ne on ok.

Kylmä ja sateinen Chiang Rai

Chiang Raihin saavuttiin pimeän jo laskeuduttua. Onneks lentokentällä oli sellainen taksiserviisitiski, jonne mentiin kertomaan minne ollaan menossa, maksettiin pyydetty summa ja hypättiin taksiin. Ei mitään säätämistä. Myös hostelli löytyi kivuttomasti.

Ollaan oltu täällä nyt muutama päivä. Keli on ollut varsin vilpoisa ja harmaa, eikä se ole mairitellut muutenkin vähän – kehtaako nyt sanoa – tylsää kaupunkia. Länkkäreitä on paljon, ja länkkäreille suunnattuja baareja ja ravintoloita on paljon. Yleisilme on kuitenkin todella rauhallinen. Ei mitään biletysmeininkiä (ei sillä, että me mitään sellaista kaivattaisikaan – mehän mennään kymmeneltä nukkumaan!), vaan ennemminkin vanhat patut istuu ja juo kaljaa ja juttelee paikallisten naisten kanssa.

Lehtikiskan koiralla oli sään mukainen vaatetus

Ensivaikutelma Chiang Raista ei siis ole ollut mitenkään maaginen. Mutta paikan vetovoima taitaakin olla noissa kaupungin ulkopuolella olevissa temppeleissä ja luonnossa. Sinne mekin ollaan vielä suuntaamassa – ainakin Valkoinen Temppeli pitää käydä kattomassa. Ja jos vaikka sadekin lakkaisi, niin koko paikka voisi saada uudet kasvot.


Mitä maksoi:

Taksi Chiang Rain lentokentältä keskustaan kolmelta (matkaan tarttui saksalainen tyttö, jolla oli sama suunta) 180 thb

Baan Bua Homestay n. 10e /yö

Kallein juotu (iso) kalja 100 thb (ryöstöhinta!)

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Navigate