Ongelmallinen Airbnb

Saimme viime viikolla tiedotteen meidän talon hallinnolta, että ensi kuun alusta lähtien talossa eri tilojen ja kerrosten välillä pääsee liikkumaan vain kasvojentunnistuksen avulla. Tähän asti käytössä ovat siis olleet kasvojentunnistuksen lisäksi vaihtoehtona myös kulkukortit. Olen muutokseen ihan tyytyväinen, vaikka meidänkin osalta tämä tulee vaikuttamaan esim. siivoojan pääsemiseen meille ja pois. Kulkukortteja kun on voinut antaa ulkopuolisille lainaan, mutta kasvojentunnistuksen aktivoiminen on virallisempi prosessi, joka menee aina talon asioista huolehtivan toimiston kautta ja lisäksi oikeuksia on rajoitettu tietty naamamäärä per vuosi per asunto.

Syy tähän kulkukorttien käytöstä poistamiseen on, että talossa on huomattu majoittuvan turisteja, eli käytännössä täällä on yksi tai todennäköisesti useampi Airbnb-kämppä – ja tämän olemme siis itsekin huomanneet. Asuntojen lyhytaikainen vuoraaminen (alle kuukauden) on Thaimaassa kiellettyä: jos vuokraat asuntoasi lyhytaikaisesti, sinun katsotaan harjoittavan hotellitoimintaa ja siihen tarvitaan lupa. Airbnb-asuntoja löytyy kyllä ympäri Bangkokia (ihan niin lyhyeksi aikaa kuin haluaa), mutta osa taloyhtiöistä suhtautuu asiaan tiukasti.

Tällaisia kylttejä näkee usein kerrostalojen auloissa

Saamassamme tiedotteessa todettiin myös, että näistä turisteista on koettu olevan häiriötä. Jatkuvasti vaihtuvat ihmiset lisäävät väkisinkin levottomuutta, eivätkä lomahuumassa olevat porukat aina ihan jaksa kunnioittaa yhteisiä tiloja tai talossa asuvia, normaalia elämää ja arkirytmiä eläviä asukkaita. Olen itsekin muutaman kerran saattanut ärsyyntyä kuntosalilla palloilleista kovaäänisistä nuorista miehistä (100% varmasti Airbnb-asukkaita), enkä jaksa edes ajatella, millaista olisi, jos sen tyyppisiä porukoita majoittuisi jatkuvasti meidän seinänaapurissa. En kyllä asiasta koskaan mitään valittanut, mutta pakko sanoa, että vaihtoehto kävi kärttyisessä pienessä mielessäni.

Airbnb on tietysti tuonut mukanaan isompiakin ongelmia kuin meluisat naapurit, ja mielestäni on tosi ymmärrettävää ja järkevää, että sitä on rajoitettu (tai ainakin yritetty) monissa suosituissa turistikohteissa. Oma mielipiteeni on, että jos olet tulossa Bangkokiin lomalle, majoitu hotellissa. Niitä löytyy täältä ihan loputtomasti erilaisia ja eri hintaisia. Hotellit myös hoitavat asianmukaisesti ulkomaalaisten rekisteröinnin (TM30) maahanmuuttovirastolle – asia, joka saattaa tulla vastaan, jos esimerkiksi haet jatkoa oleskeluluvallesi.

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Navigate