VR-pelejä Bangkokissa

Alettiin tuossa viikko sitten pohtia, mitä meidän vielä pitäisi ehtiä nähdä ja kokea Bangkokissa ennen lähtöä Suomeen. Temppeleillä oli käyty, markkinoita kierretty, ravintoloita ja baareja koluttu. Mitä muuta Bangkokissa voisi tehdä?

Kun Juhana sitten googletteli mahdollisia aktiviteetteja ja löysi kohtuullisen matkan päästä paikan, jossa pääsisi kokeilemaan VR-pelejä, oli yhden päivän ohjelma sinetöity. Meidän lisäksi virtuaalitodellisuutta lähti kokeilemaan Bangkokissa asuva ystäväpariskunta.

Tuleeko oksennus?

En odottanut VR-kokemukselta ihan kauheasti. Pelaan kotona aika paljon konsoli- ja tietokonepelejä, eli tykkään kyllä pelata. Olin kuitenkin aika varma, etteivät VR-pelit olisi vielä tässä vaiheessa kovin hyviä, vaan lähinnä ideana olisi päästä testaamaan, miltä virtuaalitodellisuus tuntuu. Lisäksi pelkäsin, että tasapainoaistini ei pitäisi moisesta kikkailusta ja tulisin pahoinvoivaksi (en pysty juurikaan pelaamaan first person -pelejä, koska alkaa oksettaa). Toisaalta kuitenkin kiinnosti tosi paljon päästä vihdoin kokeilemaan tätä mystistä VR-touhua – siitä kun on ollut melko paljon vouhketta viime aikoina.

Vähän sekavin fiiliksin siis kohti uusia kokemuksia.

Total VR Arcade

Meidän neljän hengen poppoo oli varannut tunnin peliaikaa Total VR Arcadesta, joka sijaitsee The Street -nimisessä ostos/elämyskeskuksessa Ratchadassa. Odotin jotain valtavaa pimeää hallia, mutta peliluola olikin hyvin pikkuinen – ja ihan normaalisti valaistu. Pelipisteitä oli kolmelle hengelle, eli yksi meidän porukasta joutui aina vuorollaan odottamaan vaihtopenkillä. Se ei kuitenkaan osoittautunut ihan huonoksi jutuksi, sillä VR-pelaaminen on yllättävän intensiivistä, ja lisäksi laseissa tulee nopeasti hiki.

Hahaha, oh my god this looks amazing!

Oli oikeasti aika mieletön tunne, kun sai VR-lasit ensimmäisen kerran päähän ja ensimmäinen peli laitettiin pyörimään. Grafiikka oli paljon parempaa kuin odotin ja liikkuminen ja esineisiin tarttuminen toimi todella hyvin. Vau! On muuten yllättävän tyydyttävää heittää kaveria valtavalla virtuaalisella tikkarilla päähän.

Ensimmäinen peli oli ampumispeli. Tarkoituksena oli raivata tietään eteenpäin eräänlaisista hajoavista palikoista koostuvassa maailmassa, etsiä aseita, pommeja ja lääkkeitä – ja listiä muut pelaajat. Ihan pelin alussa mietin oikeasti hetken, että pystynkö lähteä kaivamaan tunnelia palikoiden läpi niin, että sekä pääni päälle että molemmille sivulle jää seinä – vai iskeekö ahtaassa paikassa pakokauhu?

Ei iskenyt, mutta toisenlaisessa pelissä ja toisenlaisessa tilanteessa olisi hyvinkin voinut vähän ahdistaa.

Kirveestä päähän

Toinen peli oli meidän selkeä lemppari. Siinä tehtävänä oli tiiminä puolustaa linnaa, jonne julmat örkit, jättiläiset ja lohikäärmeet yrittivät päästä tekemään pahojaan. Siinä kankeampikin kolmekymppinen maastoutuu aika vikkelästi, kun örkki heittää kirveellä päin. Ja ampuu henkensä edestä, kun kammottava jättiläinen alkaa lähestyä tukikohtaa.

Kaksi viimeistä peliä eivät sen sijaan oikein vakuuttaneet. Liikkuminen oli kökköä, ja kahden hyvän pelin jälkeen keskinkertaiset pelit eivät luonnollisesti jaksaneet herättää riemunkiljahduksia.

Kun meidän peliaika sitten loppui, oli kaikkien reaktio “Nytkö jo täytyy lopettaa!”. Vielä olisi voinut muutaman örkin teurastaa, ja pari tosi kiinnostavaa peliä jäi kokonaan kokeilematta.

Semmoset lasit. Hiki tulee.

Koukuttava kokemus

Juhana totesi heti, että hän haluaa ehtiä vielä toisenkin kerran pelaamaan ennen kotiin lähtöä – katsotaan, josko saadaan järjestymään. Ja voimme ehdottomasti suositella paikkaa kaikille peleistä tai virtuaalitodellisuudesta edes vähän kiinnostuneille. Kokemus oli paljon hauskempi ja koukuttavampi kuin odotin!

Loppuun muutama käytännön asia: Jos haluat päästä pelaamaan, varaa aika netistä tai puhelimitse. Meidän kokemuksen mukaan tunti ei riitä juuri mihinkään, ota reilusti kaksi. Jos olet vain lyhyen aikaa Bangkokissa, varaa aika mahdollisimman hyvissä ajoin etukäteen: VR-pelaaminen tuntuu olevan suosiossa ja pelihallin kalenteri oli melkoisen täynnä.

Paikalle pääsee helpoiten metrolla. Jää pois Thai Cultural Center -pysäkillä ja poistu uloskäynnistä numero neljä. Kun lähdet kävelemään vasemmalle, ohitat pian Big C -supermarketin, ja sen jälkeen näet  ison harmaan ostoskeskuksen nimeltä The Street. Siellä se on.

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Navigate