Me

Moi!

Me ollaan Tintti ja Juhana, kolmekymppinen pariskunta Helsingistä.

Me tavattiin Indonesiassa, Sulawesissä vähän ennen joulua vuonna 2010. Aika kauas piti siis mennä – ottaen huomioon, että me molemmat ollaan kotoisin Espoosta.

Ehkä isoin meitä yhdistävä asia on aina ollut kauhea kaukokaipuu ja rakkaus matkustamiseen. Yhteistä reppureissua alettiin suunnittelemaan jo ekoilla treffeillä. Kolmen kuukauden Thaimaa – Laos – Kambodza – Indonesia – Singapore -kierros toteutui vuonna 2013.

One’s destination is never a place, but a new way of seeing things. 
– Henry Miller

Seuraavasta pidemmästä reissusta alettiin haaveilemaan heti, kun lentokoneen pyörät tömähtivät takaisin Helsinki-Vantaan kentälle. Vierähti kuitenkin useampi vuosi ennen kuin tuo haave toteutui. Loppuvuodesta 2016 lähdettiin vihdoin takaisin Kaakkois-Aasiaan, sillä kertaa puoleksi vuodeksi. Tuota matkaa varten perustin Aika kaukana -blogin.

Matkustamisessa meille tärkeintä on aina ollut tutustua paikallisiin tapoihin, kieleen, ruokiin ja ennen kaikkea ihmisiin. Sekä paikallisten että expatien kanssa käydyt keskustelut ja luodut ystävyyssuhteet ovat tärkeintä, mitä meille on reissuilta jäänyt käteen.

Matkustaminen inspiroi, antaa energiaa ja vie mukavuusalueen ulkopuolelle. Se kasvattaa, koettelee, ärsyttää ja palkitsee tavalla, jota mikään muu asia maailmassa ei tee. Siksi me ollaan pyritty tekemään sitä mahdollisimman paljon.

You go away for a long time and return a different person – you never come all the way back. – Paul Theroux

Se reissu, jota varten tämä blogi alun perin perustettiin, on jo kauan sitten päättynyt. Se oli mahtava ja ikimuistoinen! Meidän kaukokaipuu ei kuitenkaan siihen tyrehtynyt. Maaliskuussa 2018 elämä heitti ensimmäisen kerran eteen mahdollisuuden muuttaa vuodeksi Bangkokiin ja nyt, muutaman Suomessa vietetyn vuoden jälkeen, olemme taas palaamassa sinne. Blogissa siis puidaan nykyään arkea ja elämää Isossa Mangossa.

Tintti

Kuva: ©Johanna Hietanen Photography / johannahietanen.com

Navigate