Muutto toiselle puolelle jokea

Olen tainnut täällä joskus (kauan sitten) ohimennen mainita, että etsimme uutta kotia. Päätimme jo viime kesänä, että emme enää syyskuun jälkeen, jolloin vuoden mittainen vuokrasopimuksemme päättyi, jäisi meidän vanhaan asuntoon. Kaipasimme lisää tilaa, kunnon parveketta ja ennen kaikkea edes vähän vähemmän meteliä – talomme ympärille nimittäin putkahteli rakennustyömaita kuin sieniä sateella.

No, se aikataulu sitten vähän venähti.

Etsimme uutta kotia loppujen lopuksi kuusi kuukautta. Sinä aikana näimme yhteensä 15 asuntoa kahdeksassa eri talossa. Siinä meinasi mennä usko sekä meiltä, että meidän kanssa työskennelleiltä asuntovälittäjiltä.

Mutta nyt on tavarat kannettu uuteen osoitteeseen!

Uusi asuinalue

Parasta meidän edellisessä asunnossa oli sen sijainti – rakastan meidän entistä kotikatua. Meillä oli kävelyetäisyyden päässä lukuisia kivoja ravintoloita ja baareja, yksi parhaista ystävistämme asui lähellä ja meiltä oli hyvät kulkuyhteydet muualle Bangkokiin. Yritimme viimeiseen asti löytää uutta kotia jostain läheltä.

Seuloimme alueen talot hyvin tarkkaan, mutta kaikissa tuntui olevan jotain vikaa. Asunnot olivat joko liian pieniä tai liian kalliita. Monissa yhteiset tilat, kuten uima-allas ja kuntosali (joka on meille tosi tärkeä), olivat enemmän tai vähemmän rempallaan. Sitä mukaa, kun ruksimme listaltamme yli potentiaalisia talovaihtoehtoja, tajusimme, että meidän oli pakko katsella vähän kauemmas.

Muutimme loppujen lopuksi meille aika tuntemattomalle alueelle. Olemme vain muutaman kilometrin päässä vanhasta kodista, mutta toisella puolelle Chao Phraya -jokea, ja se tekee noista kilometreistä henkisesti paljon pidempiä. Sijainti oli ehdottomasti tämän talon kaikkein suurin miinus ja stressasin ennen muuttoa, tuntuuko meistä täällä siltä, että olemme tosi kaukana kaikesta ja kaikista.

Ei tunnu. Ainakaan paljoa.

Kyllä, kaipaan vähän sitä, miten helppoa edellisestä asunnosta oli kävellä viinilasilliselle viiden minuutin päähän, mutta täällä on omat hyvät puolensa. Meillä on lähellä kaksi tosi hyvää ruokakauppaa ja elokuvateatteri. Ja koska asumme ihan joen varrella, käy täällä yleensä virkistävä tuulenvire – asia, joka Bangkokissa tuntuu taivaan lahjalta. Lisäksi pääsemme toiselle puolelle jokea näppärästi taloyhtiön omalla venekuljetuksella!

Uusi koti

Kerrostalo, johon muutimme, on jonkin verran vanhempi ja aivan massiivisen kokoinen verrattuna niihin, joissa olemme ennen asuneet (edellisessä talossa oli noin 70 asuntoa, täällä lähes 600). Olin etukäteen vähän huolissani, että täällä olisi jotenkin kaoottista tai asiat eivät sujuisi niin näppärästi kuin pienemmissä taloissa. Huoli on kuitenkin toistaiseksi ollut turhaa: kaikki on toiminut tosi hyvin ja esimerkiksi asunnosta löytyneet pikkuviat on hoidettu nopeasti (paitsi yksi vesihana, jonka korjaaminen näyttää vaativan lukuisten eri ihmisten lukuisia eri käyntejä, mutta voi olla että se on oikeasti vähän vaikeampi homma).

Taloyhtiössä on uusi hieno kuntosali ja uima-allasalue on ehdottomasti ihanin, mitä olen täällä asuintaloissa koskaan nähnyt. Se on iso ja vehreä, ja siellä tulee aina sellainen fiilis, että olisi hotellilomalla.

Olen tehnyt uima-altaalla havainnon, että iso osa talon muista asukkaista näyttää olevan eläkeläisiä – sovin henkisesti erittäin hyvin joukkoon

Uusi asuntomme vastaa lähes kaikkea sitä, mitä toivoimme. Meillä on rutkasti lisää neliöitä, enemmän huoneita, kaksi kylpyhuonetta, kylpyamme ja parveke. Keittiö on iso ja siellä on lieden lisäksi uuni – se on täällä aika harvinaista ja ilahduttaa meitä kovasti, koska tykkäämme tehdä ruokaa. Isot ikkunat ja vaaleat lattiat tekevät asunnosta valoisan ja iltaisin saamme katsella joella seilaavia värikkäin valoin koristeltuja ravintolalaivoja.

Huonona puolena on, että meidän parveke on vähän tyhmään suuntaan (autotielle) ja BTS-raiteet ovat sen verran lähellä, että ohikulkevat junat kuulee välillä sisälle asti. Lisäksi asunnossa näkyy vuosien tuomia tahroja ja kupruja, jääkaappi elää jotain omaa elämäänsä ja vanhat ilmastointilaitteet päästävät mitä kummallisempia ääniä.

Kun siivoojamme kävi tällä viikolla uudessa asunnossamme ensimmäistä kertaa, totesi hän mielestäni hyvin: “Tuntuu kodilta.” Edellinen asuntomme oli toki uutuuttaan hohkava, toimiva ja todella siisti, mutta myös pieni ja vähän tylsän hotellimainen. Tämä on paljon kotoisampi.

Aika näyttää, kumman asunnon vaakakuppiin lopulta kasaantuu enemmän plussia.

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Navigate