Meidän suosikkiravintolat Bangkokissa

Bangkok on pullollaan mahtavia ruokapaikkoja edullisista kadunvarsikuppiloista mielettömän kalliisiin Michelin-tähden ravintoloihin. Valehtelisin, jos sanoisin, että tiedämme Bangkokin kaikki parhaat ravintolat. Sen sijaan voin sanoa, että tiedämme aika monta tosi kivaa ravintolaa täällä meidän asuinalueella – eli karkeasti Bang Rak ja Sathorn. Kokosin nämä meidän suosikkiravintolat tähän yhteen listaan siltä varalta, että satut liikkumaan täällä päin ja kaipaat suosituksia!

Päivitän listaa aina, kun löydämme jotain mainitsemisen arvoista!

Lek Seafood

Löysimme Lek Seafoodin aivan sattumalta ja siitä tuli heti meidän ja ystäviemme suosikkipaikka. Jos haluamme syödä mereneläviä, menemme aina sinne.

Lek Seafood sijaitsee muutaman askeleen päässä Chong Nonsin BTS -asemalta. Se on konstailematon pieni ravintola, joka ei voita kauneuskilpailuja, mutta ruoka on erinomaista ja edullista. Ruokalistalla on lähes kaikkea, mitä merestä ja sen pohjalta voi löytää: jokirapuja, erilaisia simpukoita, kalaa, kalmaria. Omia suosikkeja ovat grillatut jokiravut ja katkaravut. Merenelävien kanssa tarjoiltava dippikastike on ehkä parasta, mitä olemme Bangkokissa saaneet.

Katso sijainti kartalla

The Japan Restaurant

Tämän täytyy olla yksi Bangkokin hinta-laatusuhteeltaan parhaista japanilaisista ravintoloista. Todella laajalta ruokalistalta löytyy kaikkea sashimista tempuraan ja udon- ja sobanuudeleihin. Itse tilaan aina ainakin pieniä shishamo-kaloja.

Shishamo-kaloja, nuudeleita ja sashimia

Ravintolan ainoa miinus on sen vähän tylsä ja kolkko sisustus, joka ei varsinaisesti houkuttele pidempään illanviettoon. Se myös sijaitsee aika piilossa Sathorn Thani -rakennuksen pohjakerroksessa (lähellä Chong Nonsin BTS -asemaa), joten ensimmäisellä kerralla paikan löytämiseen kannattaa varata muutama ylimääräinen minuutti.

Katso sijainti kartalla

Scarlett Wine Bar & Restaurant

Scarlett sijaitsee Pullman Bangkok G -hotellissa ja on siis melko tyypillinen kallis hotelliravintola. On kuitenkin kaksi erittäin hyvää syytä käydä siellä: hieno näköala ja laaja juustovalikoima. Ravintola on hotellin 37. kerroksessa, eli sieltä on varsin mukavat näkymät Bangkokin yli – parhaiten näköalasta pääsee nauttimaan pienen katetun terassin reunalla olevasta “baaripöydästä” (kunhan jakkaroilla istuminen ei haittaa). Siihen pullo hyvää punaviiniä ja ravintolan vaikuttavasta juustotiskistä itse valitut juustot, niin enpä juuri parempaa perjantai-iltaa keksi.

Katso sijainti kartalla

Laab Ubon Kontrakran

Laab Ubon on ollut meidän vakkariravintola jo vuosien ajan. Se on Pohjois-Thaimaalainen ravintola, joka sijaitsee aivan Surasakin BTS-aseman vieressä (seuraa grillin tuoksua). Se on todella suosittu paikallisten keskuudessa ja varsinkin perjantai-iltaisin ravintola on aivan pullollaan ihmisiä. Paikka on auki alkuillasta aina pikkutunneille asti.

Laab Ubonissa kalat ja ravut grillataan suolakuoressa

Laab Ubonin parasta antia ovat grillattu kala, kana ja katkaravut. Myös laab-salaatit ovat hyviä, joskin meille ulkomaalaisille ei aina uskalleta laittaa nimeksikään chiliä (jos haluaa oikeasti tulista, kannattaa pyytää erikseen). Seikkailunhaluinen voi kokeilla myös vaikka grillattuja ankan nokkia.

Katso sijainti kartalla

Le Café des Stagiaires

Le Café des Stagiaires on Sathorn Soi 12:lla (Saint Louis BTS -aseman vieressä) sijaitseva pieni belgialainen ravintola, joka on täydellinen after work -drinkeille. Pöytiä on sekä sisällä että ulkona kadulla – ulkopöydät täyttyvät aina ensin. Talon viinit ovat kohtuuhintaisia (ja makuisia) ja cocktail-lista todella kattava. Ruoka on vähän vaihtelevaa, mutta esimerkiksi simpukat ja pizzat ovat olleet aina hyviä. Viinilasin kanssa sopii myös kivasti yhteen juustolautanen, joka on hinta-laatusuhteeltaan oikein mainio.

Katso sijainti kartalla

Kai New Zealand

Kai on uusiseelantilainen ravintola, jonne kannattaa mennä, kun kaipaa tuhtia lohturuokaa. Yksi suosikkiannoksistamme on fish&chips, mutta myös esimerkiksi ravintolan nimikkorisotto on todella hyvä – ja usein alkupalalistalta löytyvät savustetut simpukat taivaallisia. Suosittelen myös maistamaan jälkiruokia!

Kain ihana lämmin mutakakku

Arkipäivisin Kaissa on tarjolla todella hyvä ja kohtuuhintainen lounassetti, johon saa muutamasta vaihtoehdosta valita alkupalan, pääruoan ja jälkiruoan. Varoitan, että tämän jälkeen kierit takaisin kotiin. Sunnuntaisin listalla on puolestaan Sunday Roast, jota syödessä toivoisi, että ulkona sataisi lunta ja takassa räiskyisi tuli.

Katso sijainti kartalla

Il Bolognese

Pastanhimon iskiessä päädymme yleensä Il Bologneseen. Sen ruokalistalta löytyy lähes kaikkea, mitä italialaiselta voi vaan ikinä toivoa. Itse rakastan erityisesti heidän täytettyjä pastojaan: ravioleja, cappeletteja ja tortellineja. Jälkiruoaksi on aina pakko saada zabaione e gelato eli vaniljajäätelön kanssa tarjoiltava lämmin kananmuna-sokeri-marsala -kiisseli.

Il Bolognese sijaitsee ihanan rauhallisen pikkukadun varrella, kuitenkin vain kivenheiton päässä Chong Nonsi BTS -asemalta. Ruokailla voi sekä sisällä (jossa voi seurata pizzojen paistumista kiviuunissa) että ulkona. Erityisesti viikonloppuna pöytä kannattaa varata etukäteen.

Katso sijainti kartalla

iODE

Kasuaalia ranskalaista fine diningia edustava iODE on aivan ehdoton valinta vähän hienommalle treffi-illalle. Pienessä ravintolassa on rento ja välitön tunnelma, ja ruoka-annokset ovat paitsi herkullisia, myös hauskoja ja kekseliäitä. Melkein kehottaisin yksin tai kahdestaan syömään meneviä varaamaan paikan baaripöydän äärestä, jossa saa lähietäisyydellä seurata keittiön tapahtumia.

Sashimia ja perunaa & bearnaisekastiketta

iODE sijaitsee Sathornissa, lähellä Yen Akat -tietä. Alueella on paljon muitakin kokeilemisen arvoisia ravintoloita, kuten esimerkiksi vietnamilainen Ăn Cơm Ăn Cá ja ranskalainen Cagette Canteen & Deli. Perille ei pääse oikein muuten kuin autolla.

Katso sijainti kartalla

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Navigate