Rakas päiväkirja 24.-30.10.2022

Maanantai

Istuin lähes koko päivän tietokoneella, mutta mitään ei oikein syntynyt. Aurinko paistoi ja olisin mielelläni mennyt uima-altaalle, mutta se on rempassa melkein koko viikon. Salilla kävin, kun Juhanakin meni.

Illalla kaveri laittoi viestiä, että hän oli juuri päässyt palaverista ja oli tullut ihan meidän lähellä olevaan pieneen ravintolaan oluelle; kiinnostaisiko liittyä seuraan? Minua kiinnosti. Join lasin punaviiniä ja siitä tuli kuuma. Puhuttiin sodasta, uudesta vuodesta ja millaista olisi tulla krokotiilin syömäksi.

Tiistai

Ilmoittauduin vihdoin thain kielen kurssille, joka alkaa torstaina. Olisin mieluiten mennyt ihan paikan päälle kouluun opiskelemaan, mutta aikataulu oli niin tyhmä, että otin nettikurssin. Pääasia, että pääsen jostain aloittamaan.

Kaveri (sama, jota näin maanantaina) toi meille itse tekemäänsä burgundinpataa. Syötiin se illalla keitettyjen perunoiden kanssa. Ihanan kotoisaa ruokaa! Toinen kaveri laittoi viestiä, että hänen pahimmat koronaoireensa alkavat helpottaa.

Keskiviikko

Nukuin ihan hirveän huonosti, enkä olisi yhtään jaksanut mennä salille. Jonnekkin oli kuitenkin mentävä pois siivoojan jaloista. Parin tunnin jumpan/jumppamatolla makaamisen jälkeen kotona odottivat palkintona pölyttömät lattiat ja hotellilta tuoksuva kylpyhuone.

Illalla lähdettiin ulos syömään, ihan kahdestaan vaan. Mentiin yhteen kattobaariin, jossa ei oltu ennen käyty. Emme löytäneet portaita, joten oli pakko mennä kamalalla ahtaalla hissillä. Baari oli kiva ja ruoka varsin ok. Meitä viihdytti koko illan pieni gekko, joka metsästi baaripöydällä ötököitä häntä hurjasti heiluen.

Torstai

Thain kielen kurssi alkoi tänään. Sitä on joka arkipäivä kaksi tuntia. Opettaja oli mukava ja meitä on vaan neljä kurssilaista. Aloitettiin tosi tosi perusteista, mikä oli vähän tylsää, mutta eiköhän se tästä pian vaikeudu.

Koronaa poteva kaveri ilmoitti, että nyt meni hajuaisti ja lämpöäkin on vielä. On pieni ihme, että minä en saanut koronaa hänen kanssaan samaan aikaan. Vietettiin nimittäin yhdessä iltaa täydessä ja meluisassa baarissa, jossa lähinnä huudettiin toistemme naamaan, vain muutamia päiviä ennen kuin hänellä alkoivat oireet.

Perjantai

Kävin aamulla salilla ja iltapäivällä oli thaitunti. Sen jälkeen erittäin myöhäinen lounas ja vielä myöhäisemmät päiväunet. Seitsemän aikaan lähdettiin Juhanan kanssa Icon Siamiin, joka on hieno uudehko ostoskeskus joen toisella puolella. Halusin päästä katsomaan, löytyisikö sieltä yksi ylisöpö pöytävalo, jonka aivan pakkomielteisesti haluan itselleni. Ei löytynyt. Epäonnistuneen ostosreissun jälkeen palattiin meidän puolelle jokea ja mentiin syömään. Puolilta öin olin enemmän kuin valmis nukkumaan.

Valoja Icon Siamin edustalla. Ja minä.

Lauantai

Aamupäivä meni uima-altaalla auringosta ja erittäin kylmästä uimavedestä nauttien. Sen jälkeen syötiin myöhäinen aamupala/brunssi ja sitten olikin jo alettava valmistautua illan halloween-naamiaisjuhliin. Oltiin sovittu, että tavataan kaverin kanssa viiden aikaan BTS-asemalla. Siitä mentiin rantaan, josta otettiin venekyyti Khaosan Roadille (suosittu baarikatu).

Matkalla Khaosanille

Juhlat olivat kaverin kaverin ravintolassa, jonne saavuimme melkein ensimmäisinä. Syötiin ja juotiin olutta. Ruoka oli ihan fantastista, en malta odottaa, että ehditään sinne uudestaan. Illan mittaa paikka täyttyi äärimmilleen. Lähes kaikki olivat thaita, joten siinä sitten oltiin melkoisessa kielikylvyssä. Valokuvia otettiin about sata.

Lautasella riisiä, makrillia ja yrttejä
Makrillia ja riisiä

Puolen yön aikaan jatkettiin johonkin korealaiseen baariin ja siitä vielä pienille jatkojen jatkoille. Pakko sanoa, että Khaosanilla, tai sen ympäristössä, on muutamia tosi kivoja paikkoja, jos tietää minne mennä. Mutta pahimmillaan se on yksi alimman helvetin painajainen.

Ai niin, kaveri löysi sen himoitsemani pöytävalon yhdestä aasialaisesta nettikaupasta. Jes.

Sunnuntai

Sunnuntai menikin sitten lähinnä sarjoja tuijotellen. Tilattiin kaksi kertaa ruokaa kotiin ja sanotaan vaikka näin; se ei ollut thaimaalaista. Ennen nukkumaan menoa vilkaisin vähän thaikurssin kirjaa.

Loppuun vielä mainittakoon, että koko viikkoon ei satanut! Perjantaina ripsahti muutama pisara, mutta ei sen enempää. Nyt voi kai huokaista, että sadekausi on takana.

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Navigate