Songkran – ohi on!

Huh, se on tältä vuodelta ohi.

Buddhalaiseen kalenteriin perustuvaa thaimaalaista uutta vuotta eli Songkrania julittiin viime viikonloppuna. Näkyvin ja tuntuvin osa juhlimista on massiivinen vesisota, jossa aseina toimivat vesipyssyt, vesiletkut ja jäävedellä täytetyt ämpärit. Toiset vielä yhdistävät leikkiin veteen sekoitetun talkin klähmäämisen muiden päälle. Kastumiselta ei välty kukaan, joka uskaltaa pistää nokkansa ulos. Vedellä läträämisen kauniina symbolisena tarkoituksena on puhdistaa ja tuoda onnea tulevalle vuodelle, mutta siinä sivussa on toki hauskaa saada ohikulkijoissa aikaan mahdollisimman kauhistuneita kiljahduksia.

Kun Songkran ei kiinnosta

Olin ajatellut, että linnoittaudumme kotiin koko juhlinnan ajaksi. Suunnitelmani oli ostaa kaapit täyteen ruokaa, vetää verhot ikkunoiden eteen ja lukita ovi. Me oltiin viisi vuotta sitten Bangkokissa, Khao San Roadilla (paikka, jossa löydät itsesi keskeltä valtavaa humalassa vellovaa ihmisameebaa) juhlimassa Songkrania ja koin, että se oli ihan tarpeeksi. Been there, done that – ei tarvitse enää.

Perjantai alkoi kuten olin ajatellutkin: nukuin pitkään, kävin löhöilemässä uima-altaalla (tarkistettuani, ettei siellä ollut mitään Songkran-ilakointia menossa, hyh) ja kokkasin keitettyjä perunoita ja sieni-sinihomejuustokastiketta. Ah, olla tylsä ja aikuinen. Jostain syystä sitten illalla alkoi kuitenkin tuntua siltä, että tarttis lähteä johonkin. Päättelimme, että koska aurinko oli jo laskenut, oli pahin vesisota varmaan jo laantunut. Jos vaan lähibaarissa kävisi.

Ei se nyt niin kauheaa ollut

Lukuunottamatta sitä, että eräs huumorintajuinen pikkupoika heti ensimmäisessä kadunkulmassa heitti ämpärillisen vettä mun naamalleni, päästiinkin aika vähällä. Lähibaari oli valitettavasti kiinni, mutta käveltiin vähän matkan päässä oleville iltamarkkinoille ja ankkuroiduttiin turvallisesti katutason yläpuolella olevalle terassille. Sieltä olikin yllättävän hupia seurata, kun nuoret ja reippaat räiskivät sielujensa kyllyydestä vesipyssyillä, ja tyrkkivät toisiaan sellaisiin pieniin kumisiin lastenaltaisiin. Lisäksi saatiin nauttia oikein uuden vuoden ilotulituksesta!

Mutta onneksi se on ohi

Koska perjantaina oli ollut niin mukavaa, tuumattiin että kyllä sitä lauantainakin voisi jonnekkin lähteä – eihän se vesisota nyt niin ärsyttävää ollut ja aika maltillistakin. Aluksi meillä oli kaikkia villejä ideoita lähteä vaan päämäärättömästi pyörimään kaupungille juhlinnan keskelle, mutta tulimme kuitenkin järkiimme.

Ilma oli ihan mielettömän hieno, joten päätettiin lähteä yhteen meidän suosikkiravintolaan, jossa on erittäin mukava kattoterassi ja näkymä Chao Phraya -joelle. Siinä sitten vähän paremmin meikkasin ja laitoin mekon päälle – sellaisen, joka kestäisi ne muutamat pienet osumat vesipyssyistä, joita matkalla varmaan tulisi.

Lähdimme ulos, kävelimme 20 metriä, saimme kumpikin ison ämpärilliset vettä päällemme ja naaman AIVAN täyteen sitä kirottua veteen sekoitettua talkkia.

Olen siis niin iloinen, että juhlat on nyt juhlittu ja kaupunki palaa takaisin ruotuun!

 

Ps. Päästiin me lopulta kuitenkin sinne ravintolaan ja postauksen alussa oleva kuva on juurikin sieltä.

Pps. Bangkok Post kertoo, että Songkranin aikaan kuoli 323 ihmistä ja rapiat 3000 joutui sairaalaan. Suurin onnettomuuksien syy: humalassa ajaminen.

3 kommentit

  1. hei, sattumalta törmäsin blogiinne! Mielenkiinnolla alan seurata postauksianne. Bkk on toinen kotikaupunkini, joten aihe kiinnostaa. 😁

    • Tintti Vastaa

      Hei kiva että löysit tänne! Ja samat sanat, kävinkin jo lueskelemassa sinun blogiasi ja työn alla on kahlata koko arkisto läpi. Mahtava lukea muiden kokemuksia täältä 🙂

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Navigate