Kierrätystä ja elokuvia – Norm Market

Meillä meni pari ensimmäistä kuukautta Bangkokissa pitkälti kaikenlaisessa säätämisessä ja järjestelemisessä. Piti esimerkiksi etsiä asuntoa ja hoitaa viisumiasioita. Vapaa-ajalla tuli käytyä lähinnä syömässä ja juomassa vanhoissa tutuissa paikoissa, tai pyörimässä lähimmissä ostoskeskuksissa ja iltamarkkinoilla. Välillä aika paljon turhauttikin se, ettei jaksettu lähteä tutkimaan uusia alueita ja tuntui, että menee jotenkin ihan hukkaan, että on saanut tällaisen tilaisuuden asua näin mielenkiintoisessa kaupungissa.

Mutta kas nyt alkaa uusi aika! Nyt kun asunto- ja muutkin asiat alkavat olla varsin hyvällä mallilla, on aika ottaa itseä niskasta kiinni ja laajentaa reviiriä. Bangkokissa on niin paljon näkemistä ja kokemista, ja haluan todellakin ottaa kaiken irti täällä olemisesta. Ollaan myös Juhanan kanssa suunniteltu pientä projektia tähän liittyen, mutta siitä lisää myöhemmmin.

Menneenä viikonloppuna otettiin sitten varovainen ensimmäinen askel kohti uutta elämää. Meidän ystävä oli järjestämässä elokuvatapahtumaa (Bangkok Underground Cinema) Norm Market -nimisillä markkinoilla, ja päätettiin lähteä katsomaan, mistä oli kyse.

Lauantai-illan leffana oli dokumenttielokuva Food Fighter.

Markkinat ja leffa järjestettiin Dafda Market Park -nimisessä paikassa Bang Nassa. Dafda on kaksikerroksinen tila, jonka on tarkoitus toimia kohtaamispaikkana/monitoimitalona ja se aukeaa virallisesti myöhemmin tänä vuonna. Toistaiseksi se oli vielä vähän keskeneräinen eikä esimerkiksi toista kerrosta oltu hyödynnetty mitenkään. Paikka oli kuitenkin jo nyt viihtyisä ja se oli koristeltu tosi kauniisti ihanilla valoilla ja viheralueilla.

Elokuvan katsomiseen paikka oli myös varsin hyvä, vaikka ehkä betoniportailla ei olisi jaksanut mitään kaksituntista kokoillan elokuvaa istua.

Ihanasti valaistu markkina-alue

Markkinoiden teemana oli ympäristö, kierrättäminen ja käsityöt. Mun piti vaan ihan pikkuisen katsella myyntikojuja, mutta mukaan tarttuikin sitten hiushuivi, soijavahasta tehty tuoksukynttilä, käsintehty saippua ja muutama keraaminen kippo, jotka tulevat toimimaan saippua-alustoina.

Vaatekankaiden jämäpaloista oli tehty hiushuiveja

Nämä kaikki olivat kuitenkin sellaisia asioita, joiden hankkiminen on ollut jo hetken mielessä, ja on aina kiva tukea paikallisia pienyrittäjiä sen sijaan, että kävelisi läheisen ison ostoskeskuksen Robinsoniin ja ostaisi sieltä.

Näiden kynttilöiden jokaiselle tuoksulle oli tehty oma Spotify-soittolista

Markkinoiden jälkeen lähdettiin vielä viettämään iltaa kavereiden kanssa RCA:lle eli Royal City Avenuelle. Olen viimeksi käynyt siellä vuonna 2009 ja muistikuvieni mukaan paikka oli täynnä valtavia klubeja ja niissä bilettäviä kaksikymppisiä. Kaverit kuitenkin tiesivät sieltä yhden erittäin kivan pienen baarin, jossa ilta jatkuikin sitten vanhojen hittien tahtiin tanssien ihan riittävän myöhään…

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Navigate