Kyläilyjä

Kävimme viime viikolla lähellä asuvien kavereiden luona ensimmäistä kertaa kylässä. He asuvat “rivitalossa” – tai townhouse on kai oikea nimitys. Olin jo pidempään miettinyt, että olisi tosi kiva nähdä heidän kotinsa, koska aina välillä salaa haaveilen asumisesta jossain muualla kuin kerrostalossa.

Ihastuin heti hiljaiseen pikkukatuun, jonka varrella talo on. Vain kymmenisen minuuttia kävellen meiltä, mutta silti jotenkin tosi kaukana liikenteen metelistä. Seuraavaksi rakastuin tilaan: kolme kerrosta, joista jokaisessa ihana avara huone. Lopullisesti sydämeni vei iso kattoterassi (jonne tosin piti kiivetä melkolailla pelottavia kapeita kierreportaita), josta saisi pienellä vaivalla ihan paratiisin. Tällaisessa minäkin haluan asua! Innostukseni koki kuitenkin pienen kolauksen, kun kuulimme, että keittiössä oli edellisellä viikolla ollut skorpioni. Hinta isosta talosta ja kattoterassista on kai väistämättä kutsumattomat vieraat. (Muuten asunnon hinta oli huomattavasti huokeampi kuin meidän.)

Kuvan talo ei liity tapaukseen, mutta miten ihanat ruukkukasvit!

Mekin saimme vieraita, kun Juhanan vanhemmat tulivat ohikulkumatkalla piipahtamaan Bangkokissa. He ovat matkustaneet paljon ja käyneet täällä ennenkin – ei siis ollut tarvetta lähteä kiertämään nähtävyyksiä. Sen sijaan kävimme kävelemässä vanhalla kiinalaisella hautausmaalla ja sen jälkeen pyörähdimme meidän asunnolla.

Vanha kiinalainen hautausmaa ja taustalla moderneja taloja
Kiinalainen hautausmaa

Oli hauska katsella meidän kotia ulkopuolisen silmin. Siinä, missä itse näemme toimivan, mutta vähän tylsän kaksion, Juhanan vanhemmat näkivät supermodernin kaupunkiasunnon. Maisemat ja kattouima-allas herättivät ihastusta, ja kasvojentunnistuksella ja sormenjäljillä toimivat ovet ja hissit hilpeyttä. Saimme taas pienen muistutuksen, miten ainutlaatuista on saada asua tässä.

Uskonnollisia figuureja kallion päällä
Figuurikokoelma hautausmaalla

Myös ensi viikolla saapuu kovin odotettu kyläilijä. Rakas ystävä, jota emme ole nähneet vuosiin, mutta johon aikanaan tutustuimme Bangkokissa, tulee käymään. Bangkokissa jaetun ajan jälkeen tiemme ovat menneet paljolti ristiin, emmekä ole juuri samassa maassa asuneet. Mutta nyt tämä ihana kamala rakas kaupunki tuo meidät taas yhteen.

Muutkin vanhat ja uudet ystävät, tulkaa kylään!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Navigate