Pientä raivoa ja yksi skootteriajelu

Viimeisenä kokonaisena päivänä Chiang Raissa me vuokrattiin skootteri ja ajeltiin Singha Parkiin (jossa ei valmisteta thaimaalaista Singha-olutta, vaan kasvatetaan teetä ja vihanneksia, buu). Sitä ennen taisteltiin matkustamisen pienten riesojen, kuten toimimattoman netin kanssa. Päivän opetus: jos asiat alkavat tuntua ylivoimaisilta, istu alas ja syö jotain.

Harkitse, ennen kuin vuokraat skootterin

Ikä alkaa tehdä tehtävänsä, ja sisäinen tätini kokee tarvetta kertoa teille, että skootterilla ajaminen Thaimaassa on vaarallista. Tuliko yllätyksenä? Löysin WHO:n raportin vuodelta 2013, ja siitä lyhyellä matikalla laskeskelin, että täällä kuolee noin 66 ihmistä päivässä liikenneonnettomuuksissa.

Iskä sanoi, kun oltiin tänne reissuun lähdössä, että älkää ottako turhia riskejä. No, sanoisin, että toi skootterilla ajaminen on vähän turha riski. Toisaalta se on niin kovin houkuttelevaa, koska se antaa ihan erilaisen vapauden tutkia ympäristöä. Aina voi tietysti ajatella, että ”me ajetaan super varovasti” – ja niin pitääkin – mutta valitettavasti et ole yksin siellä liikenteessä.

Harkintaa ja varovaisuutta siis, ystävät rakkaat. Välttäkää pimeällä ajamista. Pitäkää kypärät päässä. Ja tsekatkaa se skootteri kunnolla, ennen kuin lähdette mihinkään porhaltamaan. Kaikista naarmuista yms. kannattaa mainita ja ottaa kuvat, niin on mahdollisimman vähän epäselvää, kuka ne on aiheuttanut. Niin, ja tarkastakaa onko bensaa, ettei tarvi heti alkuunsa kääntyä ympäri, ja kävellä kahta kilometriä auringon paahteessa lähimmälle bensakioskille (saattoi tapahtua kerran Laosissa).

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Navigate